Excite

Brit komt met vloeibaar ei op de markt

Een Britse eierboer heeft een nieuw product op de markt gebracht voor consumenten: het vloeibare ei. Met het vloeibare ei wordt het nog gemakkelijker om een ei of roerei te bakken. Je hoeft dan niet meer moeilijk te doen met de eierschaal.

Elwyn Griffiths, de Britse eierboer, zegt dat het vloeibaar ei geschikt is voor mensen die heel erg lui zijn en liever niet eerst de schaal kapot breken. Voor die luie mensen is de eierschaal verleden tijd. Ze hoeven alleen nog maar het vloeibare ei in de pan te gieten als je een gebakken ei of roerei wilt eten.

Het vloeibare ei is te koop in een pak, waar ongeveer tien eieren inzitten. De gepasteuriseerde eiervloeistof is ongeveer 21 dagen houdbaar als het pak ongeopend blijft. Op het moment dat het pak wordt geopend, is het nog ongeveer drie dagen goed als het gekoeld wordt bewaard.

Volgende week wordt het product in Londen gelanceerd tijdens het internationale Food and Drink Event. De producenten hopen dat supermarkten interesse hebben in dit product en het willen aanschaffen.

Vloeibaar ei wordt al gebruikt in de horeca, maar is nog niet eerder op de markt gebracht voor de consumenten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021