Excite

'Britse vrouwen eten zich een vroegtijdig graf in'

Het gaat niet zo goed met de jongere generatie Britse vrouwen. Terwijl hun mannelijke tegenhangers steeds gezonder worden, lopen vrouwen volgens een prominente Britse wetenschapper kans zich een vroegtijdig graf in te eten. En volgens professor Klim McPherson zou dat komen door televisiekoks.

Mannen zouden zich "in de rol van Jamie Oliver voegen," zegt McPherson. Terwijl de kerels dus steeds gezonder gaan koken en leven, worden vrouwen meer door Nigella Lawson beïnvloed, die lekker eten boven gezond eten stelt. "Misschien dat jonge vrouwen er vrede mee hebben dat ze dik zijn. En natuurlijk helpt de stijgende consumptie van alcohol ook niet."

In 2007 stelde professor McPherson van de Oxford-universiteit een rapport op, waarin hij waarschuwde dat tegen 2050 de helft van de volwassen te dik zou zijn. Maar door het gezondere eetpatroon van mannen, moest hij deze cijfers bijstellen. "In 2000 was nog 20% van de mannen tussen 21 en 40 te dik. In 2008 was dat afgenomen tot 19%. Bij vrouwen steeg het van 16% naar 21%."

Volgens Tam Fry van het National Obesity Forum zou de verklaring te vinden zijn in de wilskracht van mannen. "Als ze iets besluiten, is de kans groot dat ze het ook daadwerkelijk doen. Ze maken diëten dan ook vaker af dan vrouwen."

Afbeelding: Flickr, gebruiker Wokintime

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021