Excite

Bron EHEC-besmetting blijft mogelijk onbekend

De kans bestaat dat we er nooit achter zullen komen waar de EHEC-besmetting in Duitsland nu daadwerkelijk ontstaan is. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO moeten de Duitsers binnen een week de oorzaak vinden, anders zou het mogelijk te laat kunnen zijn. Dat is niet handig maar omdat de epidemie inmiddels ook al zo’n beetje over haar piek heen is, hoeft dat ook geen wereldramp te zijn.

In Duitsland is men al ruim een maand bezig met het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden. In eerste instantie werd gewezen naar Spaanse komkommers, vervolgens zou het gaan om tomaten en daarna leek juist taugé de boosdoener te zijn. Er wordt echter nog steeds gezocht naar alternatieven omdat tests tot nu toe hebben uitgewezen dat ook die taugé niet besmet was.

De kans bestaat dat alle besmette producten inmiddels al van de markt gehaald zijn en dat zich daarom geen nieuwe gevallen voordoen. Slachtoffers worden nog wel gevraagd naar wat ze hebben gegeten maar het is niet duidelijk hoe accuraat deze informatie is en of het genoeg oplevert om ook daadwerkelijk tot een conclusie in een bepaalde richting te komen.

Inmiddels heeft de EHEC-bacterie 24 dodelijke slachtoffers opgeleverd. Meer dan 2400 mensen werden ziek van de bacterie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020