Excite

Afvallen met het broodwisseldieet

In de jaren '80 was het broodwisseldieet een revolutionair dieet. Duizenden mensen gebruikten dit dieet om overtollige kilootjes kwijt te raken. Het principe waarbij je een dag brood eten afwisselt met een dag normaal en evenwichtig eten zorgt ervoor dat je snel kunt afvallen op een toch redelijk gezonde manier.

Kilo's kwijt door brood eten

In de jaren '80 was iedereen wild van het broodwisseldieet. Ruim twee miljoen mensen pasten dit dieet toe om kilo's af te vallen. Het brooddieet werd in 1984 geïntroduceerd door de Nederlandse arts dr. De Vos. Het dieet raakte tijdens de jaren '90 enigszins in de vergetelheid, maar het is nu weer terug van weggeweest door een herintroductie van het Voedingscentrum Brood.

Wat houdt het broodwisseldieet in?

Het principe van het broodwisseldieet is dat je om de dag brood eet met alleen maar water, koffie en thee. Bij voorkeur eet je hierbij donker brood zoals roggebrood en volkorenbrood. De volgende dag eet je weer gewoon zoals je gewend bent met warme maaltijden en veel fruit en groente. Het effect hiervan is dat je in een week minder calorieën binnenkrijgt en daardoor sneller afvalt. Je alvleesklier zal zo worden getraind om minder overtollige insuline te maken.

Voedingsstoffen en het broodwisseldieet

Vroeger vreesde men dat je door dit dieet te weinig voedingsstoffen binnen zou krijgen. Nu er opnieuw onderzoek naar het dieet is gedaan, blijkt dat niet het geval te zijn. Zelfs met wit brood kan het broodwisseldieet gevolgd worden, omdat er sinds de komst van moutmeel net zoveel voedingsstoffen in wit brood zit als in bruin brood.

De voordelen van het broodwisseldieet

Het voordeel van het broodwisseldieet is dat het makkelijk is vol te houden, omdat je veel dagen in de week gewoon normaal kan eten. Daarnaast mag je op je brood dag gerust wat groente en fruit eten. Dit betekent echter wel dat je iets minder snel afvalt. Bovenal is het broodwisseldieet goedkoop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021