Excite

Weg met buikvet!

Last van een vervelend buikje na een zomer lang barbecue en wijntjes tot laat in de avond? Van buikvet afkomen is niet een gemakkelijk opgave. Om het nog vervelender te maken is buikvet ook een 'ongezonde' manier van extra kilo's bij je dragen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om van dat lastige buikvet af te komen.

Buikvet verbranden

Buikvet ontstaat, helaas, voornamelijk door simpelweg te veel eten en te weinig beweging. Een gemakkelijke manier om van buikvet af te komen is dus door meer te gaan sporten. Maar dat is niet altijd voldoende. Gezond afvallen is een combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging, waarbij een gezond eetpatroon het zwaarst weegt. Alleen een extra routine buikspieren is dus niet voldoende om van je buikvet af te komen.

Duurtraining

Onderzoek heeft uitgewezen dat duurtraining, zoals joggen of aerobics, de beste manier is van beweging om een buikje aan te pakken. Deze vormen van sport zijn veel effectiever dan krachttraining en boeken zelfs meer resultaat dan een combinatie van krachttraining en joggen. De reden is simpelweg omdat je meer calorieën verbrandt. Voor de langdurige gezondheid is het echter belangrijk om een combinatie van krachttraining en duursport te blijven doen.

Voeding tegen buikvet

Bijna iedereen kan zich wel wat voorstellen bij gezonder eten. Om buikvet snel weg te krijgen zul je minder koolhydraten moeten eten. Wees dus voorzichtig met brood, aardappelen en pasta. Vervang deze producten door eiwitrijke voeding. Voedsel met veel eiwitten komt van dierlijke producten zoals vis, rood vlees en eieren. Ook bonen en langzame koolhydraten zoals in veel groente en salade is effectief als je buikvet wilt verliezen. Voor een echte eiwit oppepper neem je een eiwitshake of eiwitreep in het sportcentrum.

Medisch buikvet verwijderen

Overmatig buikvet kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom in sommige gevallen noodzakelijk om op een medische manier buikvet te verwijderen. Dat heet buikliposuctie. Omdat dit een zware operatie is, kan niet iedereen met overgewicht deze ondergaan. Informeer bij de huisarts wat de beste oplossing is om van jouw buikvet af te komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019