Excite

Sterke botten met een calcium supplement

Voor sterke en gezonde botten is calcium onmisbaar. Een goede hoeveelheid calcium houdt de botten sterk en voorkomt botontkalking. Per dag zou je zo'n vier kleine porties zuivel moeten innemen om aan deze hoeveelheid te komen. Toch haalt niet iedereen dit. Daarom is het nemen van een calcium supplement een goede aanvulling op je dagelijks eten.

Aanvulling op dagelijks portie eten

Voor een sterk en gezond skelet is calcium een onmisbare stof. Een veelvoorkomende botziekte die door een tekort aan calcium kan ontstaan, is osteoporose. Hierbij ontstaat botontkalking. Een gezond voedingspatroon is erg belangrijk om de beenderen sterk te houden en vooral de aanvulling van calcium kan helpen om de ziekte te vertragen of te bestrijden. Wanneer je zeker wil zijn dat je voldoende calcium binnenkrijgt, moet je zorgen dat je minimaal vier porties zuivelproducten per dag eet. Toch is het lastig om hier aan te komen. Veganisten en mensen met een zuivelallergie zullen algauw niet genoeg calcium binnenkrijgen. Toch moeten ook hun botten in goede conditie blijven. Een calcium supplement kan dan een goede aanvulling zijn op het eten.

Waar vind je calcium in normaal eten?

Calcium zit, naast in zuivel, vooral in groene groentes en peulvruchten, zoals spruiten en peulen. Een uitzondering is spinazie. Deze groente bevat veel calcium maar het wordt ook minder makkelijk losgelaten waardoor het niet zo snel in je bloedbaan raakt. Naast inname van calcium via groentes kun je ook door het eten van bonen, zoals kikkererwten, voldoende calcium binnenkrijgen. In boonproducten zit daarnaast ook magnesium wat ook door je lichaam gebruikt wordt om je botten op te bouwen. Zorg daarnaast ook door voldoende beweging dat je het calcium niet verliest maar dat het in je botten aanwezig blijft.

Het calcium supplement uit een potje

Wanneer je toch niet voldoende calcium naar binnen krijgt, kun je een supplement slikken. Calcium supplementen zijn verkrijgbaar in pilvorm. Deze zijn te koop bij de supermarkt, maar ook bij de bekende drogisterijen of bij de natuurwinkels. Neem iedere ochtend bij je ontbijt een supplement in voor de meest geconcentreerde opname.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021