Excite

Gezond eten dankzij de Calorieteller

Wil je graag een paar kilo afvallen, maar lijkt helemaal niets te helpen? Dan gaat er waarschijnlijk toch ergens nog iets fout. Misschien beweeg je te weinig of eet je te veel. Dat laatste kun je heel goed bijhouden met behulp van de Calorieteller, een online tool die vertelt hoeveel calorieën overal in zitten.

Hoeveel calorieën eet je?

Op bijna elke etensverpakking staat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën en het aantal calorieën per portie van het product. Maar er zijn maar weinig mensen die daadwerkelijk een portie afwegen. Bovendien komt de portiegrootte op de verpakking lang niet altijd overeen met de portiegrootte die in werkelijkheid aangehouden wordt. Zo kan op een zak chips een portie van 25 gram genoemd worden, terwijl dat in werkelijkheid nog niet eens een bakje vol is en een bakje wel de meest gangbare portie is.

Calorieteller

Met de Calorieteller omzeil je dat en kun je gewoon zien hoeveel calorieën een gemiddelde portie bevat. En meer; je kunt het ook zien van producten waar je normaal gesproken niet zo makkelijk achter komt. Denk bijvoorbeeld aan een boterham, of een stuk fruit. Door voor een dag in te vullen wat je allemaal eet, krijg je een helder beeld van hoeveel calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten je binnenkrijgt. Met dat overzicht kun je vervolgens weer stappen zetten om te minderen. Want misschien krijg je totaal wel voldoende vet binnen, maar is het aandeel verzadigde vetten veel te hoog. Of krijg je heel weinig koolhydraten binnen, waardoor je je energie gaat zoeken in zoetigheid en ongezonde producten.

Trouw bijhouden

Het is wel belangrijk om in de gaten te houden dat de Calorieteller een hulpmiddel is. Het voorkomt niet dat je alsnog te veel eet. Wel kan het sterk motiveren, mits de de teller goed en trouw bijhoudt. Sla dus het liefst geen dag over en vul de teller eerlijk in. Dan weet je wat je zwakke punten zijn en waar je aan kunt gaan werken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021