Excite

Camera-Barbie zorgt voor ophef

In Amerika heeft een nieuwe Barbiepop voor veel ophef gezorgd. Het gaat om een Barbie die voorzien is van een camera, waarmee filmpjes kunnen worden gemaakt. Die filmpjes kunnen vervolgens op de computer bekeken worden. Volgens Amerikaanse ouders is de nieuwe pop een slecht idee en zouden vooral pedofielen ermee geholpen zijn.

De bewuste pop heet Barbie Video Girl en heeft in haar halsketting een kleine camera. Op haar rug zit een schermpje, waarop het filmpje terug te kijken is. Daarnaast kunnen de filmpjes worden doorgestuurd naar de computer, om ze vervolgens bijvoorbeeld op YouTube te zetten. Mattel vertelt vooral dat het heel makkelijk is om filmpjes te maken met de nieuwe Barbie. Bovendien is het leuk: je kunt dingen eens zien vanuit het oogpunt van Barbie. Ook het delen van filmpjes wordt gepromoot.

De pop is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, maar volgens advocaat Shy Keenan zouden de poppen helemaal niet gemaakt moeten worden.

Hij vindt dat kinderen geen idee hebben hoe gevaarlijk zo’n pop kan zijn en noemt het zelfs een cadeautje voor pedofielen. De advocaat krijgt steun uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse bond die gruweldaden richting kinderen probeert te voorkomen, meent dat het ook een slecht idee is, omdat de filmpjes gemakkelijk door pedofielen kunnen worden misbruikt. Fabrikant Mattel heeft nog niet gereageerd op de felle uitlatingen van de advocaat en de bond. De pop is nog wel gewoon verkrijgbaar.

Afbeelding: the sun

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021