Excite

Champagneshampoo moet uit de schappen gehaald worden

Andrélon Champagneshampoo moet uit de schappen gehaald worden. Voedings- en levensmiddelenbedrijf Unilever heeft dat te horen gekregen van de rechtbank in Den Haag. Champagneproducenten hadden een kort geding aangespannen, omdat er volgens hen inbreuk wordt gemaakt op de beschermde naam ‘champagne’. De rechter was het men hen eens.

Op dit moment wordt de champagneshampoo flink gepromoot door Andrélon. Het gaat om een speciale shampoo met champagne-extracten, gemaakt voor het 70-jarige jubileum van Andrélon. De shampoo is sinds juli op de markt.

Champagneproducenten waren niet blij met deze nieuwe introductie en organiseerden zich in het Comité Interprofessionnel du vin de Champagne. Vervolgens eisten ze dat Unilever alle activiteiten op dit gebied zou staken. Unilever heeft toen wel de reclamecampagne aangepast en de levering en productie gestaakt, maar weigerde om de flessen terug te roepen uit winkels.

De rechter vond echter dat de rechten van de champagneproducenten moesten zegevieren boven de nadelen voor Unilever. Bovendien had het concern de activiteiten rondom de champagneshampoo ook direct kunnen stoppen. In dat geval zouden de flessen nu waarschijnlijk ook al uit de winkels zijn, waardoor het probleem opgelost zou zijn.

In totaal werden er 340.000 flessen met de speciale shampoo gemaakt. Hoeveel er uiteindelijk verkocht zijn en hoeveel er teruggeroepen moeten worden, is nog niet bekend. Ook kon een woordvoerster nog niets vertellen over de schade die Unilever door deze actie lijdt.

Afbeelding: drogisterij.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021