Excite

China voert rookverbod in

  • © Getty Images
Ook in China is het straks verboden om te roken in openbare ruimtes. Peking heeft daar namelijk een verbod op ingevoerd. Het gaat daarbij onder meer om werkplekken, maar ook het openbaar vervoer. De maatregel werd vrijdag aangekondigd.

Met dit nieuwe rookverbod hangen ook een aantal andere verboden samen. Zo is het bijvoorbeeld niet meer toegestaan om in het openbaar, op televisie, in films en in kranten tabaksreclames te vertonen. Het verbod zal uiteindelijk halverwege volgend jaar worden ingevoerd. Wie toch rookt in het openbaar kan rekenen op een boete van ongeveer 25 euro.

De maatregel zal zeker impact hebben in China. Daar wonen naar schatting namelijk maar liefst 300 miljoen rokers en dat zijn er meer dan waar dan ook ter wereld. Met het rookverbod gaat China westerse landen zoals Nederland achterna. Daar geldt het rookverbod bijvoorbeeld ook in de horeca.

Eerder werd in China al een maatregel ingevoerd die ervoor zorgde dat er in ziekenhuizen niet meer gerookt mocht worden. In China sterven jaarlijks zo'n 1,2 miljoen mensen aan de gevolgen van roken. Deze maatregelen brengt daar hopelijk verandering in.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020