Excite

Chocolade is gezond voor hart- en bloedvaten

Goed nieuws voor alle lekkerbekken. Onderzoek bracht nu aan het licht dat zwarte chocolade, in kleine hoeveelheden gegeten, een positief effect heeft op je gezondheid. Té veel chocolade eten is, wegens zijn hoog suikergehalte, af te raden. Vooral pure chocolade is veel gezonder dan gedacht. Waarom is zwarte chocolade gezond, en voor welke aandoeningen aan te raden?

Chocolade kan kanker voorkomen en afremmen

Chocolade is afkomstig van de cacaoplant, die hoge dosissen natuurlijke polyfenolen, flavanolen en procyanidinen bevatten en chocolade zo gezond maken. Het zijn zeer krachtige antioxidanten die je lichaam maximaal beschermen tegen alle schadelijke radicalen. Deze zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van allerlei ouderdomsziekten en kanker. Antioxidanten vertragen de groei van kankercellen en van hun voedende bloedvaten. De aanbevolen dosis chocolade ligt echter niet hoger dan twintig gram. Je eet chocolade bij voorkeur na de maaltijd, om het insulinegehalte in je bloed niet ongunstig te beïnvloeden. Kies voor zwarte chocolade met een cacaogehalte van minstens zeventig procent.

Energieboost

Chocolade compenseert je energie die je kwijtspeelde als gevolg van zware mentale en lichamelijke inspanningen, en is dus zeker een aanrader voor allen met een actieve levensstijl.

Weinig cholesterol

Pure chocolade is ook gezond omdat het géén cholesterol bevat. Chocolade en cacao bevatten ook kleine hoeveelheden teobromine en cafeïne, die je centraal zenuwstelsel, je hartslag en ademhalingsspieren stimuleren, waardoor je concentratievermogen stijgt.

Rijk aan vitaminen en mineralen

Chocolade is gezond en rijk aan vitamine A en B12 die je groeiprocessen ondersteunen, vitamine B, C, D en E en mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink die je vitale lichaamsfuncties gunstig beïnvloeden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020