Excite

'Chocolade gezonder dan fruit'

De meeste vrouwen kunnen niet zonder hun dagelijks portie chocolade. De smaak, de structuur, het smelten op je tong… niets gaat boven een stukje chocola. Helaas gaat dit ook vaak gepaard met een schuldgevoel. Je wordt dik van chocola en je zou er pukkeltjes van kunnen krijgen.

Maar! De ingrediënten van chocolade blijken nu gezonder dan het meeste fruit. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld.

Ontdekt werd dat cacaopoeder en pure chocolade meer antioxidanten en polyfenolen bevatten dan verscheidene fruitsappen. Hierdoor biedt chocola een buitengewoon goede bescherming tegen hartziektes en kanker. Is dat geen geweldig nieuws, dames?

De onderzoekers werken voor het Hershey Centre for Health & Nutrition. ‘Cacaozaden zouden moeten worden beschouwd als een soort superfruit’, verklaart hoofdonderzoekster Debra Millar in de Britse krant The Daily Telegraph. ‘En voedsel dat van cacaozaden is gemaakt, zoals cacaopoeder en chocola, kun je ook zien als supervoedsel. Dat is natuurlijk goed nieuws voor chocoladeliefhebbers!’

De wetenschappers kwamen tot hun conclusies door de bestanddelen van cacaopoeder, pure chocolade en fruitsappen te analyseren en vervolgens met elkaar te vergelijken. Uit het onderzoek bleek dat chocola en cacao met name veel antioxidanten en flavanoïden bevatten. Dit zijn stoffen die bescherming bieden tegen zogenaamde vrije radicalen, oftewel de moleculen die een schadelijke uitwerking op het lichaam kunnen hebben.

Nu moeten we natuurlijk niet denken dat alle chocola, ten alle tijd goed voor ons is. Chocolade is (helaas) niet altijd goed voor het lichaam. Als je chocola bijvoorbeeld verwarmt, zoals bij het maken van chocoladesaus, verdwijnen vrijwel alle gezonde eigenschappen van het voedsel, zeggen de wetenschappers. U bent gewaarschuwd…

Afbeelding:www.google.nl/images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021