Excite

Colin Firth aantrekkelijkste Brit

Colin Firth, vooral bekend als Mr. Darcy uit Pride and Prejudice en zijn rol in Bridget Jones’ Diary, is verkozen tot de meest sexy man van Engeland. Hij won deze titel via een poll waarvoor 1500 Engelse vrouwen ondervraagd werden.

Firth was niet de enige man waarop gestemd kon worden; hij moest het onder meer opnemen tegen Russell Brand, Clive Owen, Daniel Craig en Rupert Everett. Zij wonnen echter niet en moesten het doen met één van de andere plaatsen uit de top 5. Andere bekende mannen, zoals David Beckham en Orlando Bloom, vielen net buiten de top 10. Eerder werd David Beckham nog gezien als één van de meest sexy mannen ter wereld, maar die titel lijkt hij langzaam te verliezen.

De lijst met sexy mannen werd afgelopen zondag bekend gemaakt door Sally Allen. Zij gaf ook een verklaring voor de redelijk opvallende keuze voor Firth, die over het algemeen toch wat bekend staat als suffe goedzak. Volgens Allen is hij gekozen omdat hij er verzorgd uitziet. Ook zou zijn ‘Mr. Darcy’-moment uit Pride and Prejudice bij het meer ontzettend veel indruk op vrouwen gemaakt hebben.

Veel kans zullen die vrouwen overigens niet maken bij de filmster. Hij is namelijk al even gelukkig getrouwd met Livia Giuggioli, een Italiaanse filmproducente. Ze hebben samen twee zoons. Ook heeft hij nog een zoon met zijn ex, actrice Meg Tilly.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Nico Genin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021