Excite

Help jezelf van contentratieproblemen af

Contentratieproblemen kunnen je je leven lang achtervolgen. Je kunt er last van hebben op school, maar later ook op je werk. Het vreemde is; niet iedereen heeft er last van. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jezelf van je problemen af te helpen. Het vraagt wat doorzettingsvermogen, maar je zult al snel merken dat het helpt.

Train je hersenen

Het belangrijkste middel tegen contentratieproblemen is dat je je hersenen leert concentreren op één ding. Je kunt dit trainen door bijvoorbeeld een woord te kiezen en dat vijf minuten lang in je hoofd te herhalen. Doe dit tenminste elke dag een keer en je zult merken dat het steeds makkelijker gaat. Als vijf minuten geen uitdaging is, dan kun je het uitbreiden naar bijvoorbeeld zes of zeven minuten.

Word meer mindful

Een andere manier om concentratieproblemen te lijf te gaan is door meer mindful te worden. Neem bijvoorbeeld een bloem of een stuk fruit en kijk hier naar. Voel eraan, ruik eraan, bekijk elk kleine detail. Neem hier gerust vijf of tien minuten de tijd voor. Denk niet verder na, maar probeer je volledig te concentreren op wat je zintuigen oppikken. Je zult merken dat je hersenen je alle kanten op willen sturen. Het is zaak om je daar niet toe te laten verleiden.

Werk met doelen

Je kunt ook jezelf trainen in het concentreren door doelen op te stellen. Begin niet direct met enorme grote doelen, maar ga stapje voor stapje. Als je echt moeite met concentreren hebt, begin dan met doelen die je binnen tien of vijftien minuten kunt bereiken. Breid dit steeds een stapje verder uit.

Zorg voor jezelf

Een gezond hoofd heeft een gezond lijf nodig. Train je daarom niet alleen in het concentreren, maar ga je contentratieproblemen ook te lijf door goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond en op tijd, drink voldoende water en probeer ook regelmatig te bewegen. En: zorg ervoor dat honger geen afleidende factor wordt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020