Excite

Dagelijks drie kopjes thee verkleint kans op diabetes

  • © Getty Images
Elke dag drie kopjes thee drinken verkleint de kans dat je diabetes krijgt aanzienlijk. Het maakt hiervoor niet uit of je gewoon zwarte thee drinkt, of dat je er melk aan toevoegt. De natuurlijke ingrediënten in de zwarte thee kunnen namelijk zorgen voor een betere bloedsuiker. Hierdoor kan type 2 diabetes onder controle gehouden of zelfs voorkomen worden.

Daarnaast zitten er in zwarte thee antioxidanten die enzymen ervan weerhouden bloedsuiker te verhogen. Dit blijkt allemaal uit onderzoek. Het feit dat thee drinken de kans op diabetes kan verkleinen is goed nieuws, want alleen in Groot-Brittannië zijn er al 2,3 miljoen mensen die type 2 diabetes hebben. De blaadjes van zwarte thee blijken gezonde natuurlijke ingrediënten te hebben, die nog effectiever zijn als er kokend water op gegoten wordt.

Ook in de gedroogde poedervorm is dit het geval. De combinatie met melk, waarbij de zwarte thee dus in feite verdund wordt, zou even gezond zijn. Dit werd in een ander onderzoek aangetoond. Er is ook nog gekeken naar de invloed van cafeïne; Australische onderzoekers wisten het effect daarvan echter uit te sluiten. Andere ingrediënten, zoals magnesium en antioxidanten, zouden meer invloed hebben.

Britten zijn, net als veel andere Europeanen, dol op thee. Ongeveer 80 procent van de Britten drinken elke dag thee en gemiddeld gaan er dagelijks dan ook zo'n 165 miljoen kopjes doorheen. Hiermee is de thee-industrie alleen in Groot-Brittannië al goed voor meer dan 700 miljoen pond per jaar. Gelukkig maar, want thee heeft veel gezondheidsvoordelen. Naast dat het de kans op diabetes verkleint, vermindert het bloedproppen, is het goed voor de bloedvaten en remt het ontstekingen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021