Excite

Dagindeling Amerikanen in interactieve grafiek

Heb je altijd al willen weten wat de gemiddelde Amerikaan op een dag doet? Dat hangt er vanaf! Het American Time Use Survey heeft in een interactieve grafiek van minuut tot minuut in kaart gebracht hoe Amerikanen hun dag besteden, ingedeeld naar werkend/werkloos, etniciteit en leeftijd.

Deze grafiek laat een aantal bijzondere patronen zien. Zo zijn de meeste werkende Amerikanen ongeveer tweederde van hun dag zoet met slapen, eten, werken en TV kijken. De resterende uren gebruiken ze om door te brengen met familie en vrienden, te reizen en het huishouden te doen.

Werkloze Amerikanen hoeven niet te werken en hebben daarom wat langer de tijd voor andere zaken. Zo slapen zij een uur langer dan hun werkende medeburgers en besteden ze ook aanzienlijk meer tijd aan het huishouden. Verder blijft er voor werklozen in Amerika ruim de tijd over om te shoppen, naar werk te zoeken en te leren.

Economen proberen nu, onder andere aan de hand van de interactieve grafiek, om een waarde te plakken op de productieve tijd die werklozen thuis doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het maaien van het gras, het bijhouden van de tuin en het uitvoeren van huishoudelijke taken. Als blijkt dat de waarde die daaraan toegekend wordt (bijna) gelijk is als de waarde die wordt toegekend aan betaald werk, dan is werkloosheid misschien nog niet eens zo slecht!

Bekijk de interactieve grafiek hier

Afbeelding: Flickr account *Micky

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021