Excite

Dagje uit in Friesland, dat is relaxen in de mooiste sauna's

Een dagje uit in Friesland met een bezoek aan de sauna is een uitstekende combinatie. Verspreid over de noordelijke provincie zijn vijf grote saunacentra gevestigd. De natuur en rust van de omgeving vormen een goed decor voor totale ontspanning.

Een dag of weekendje weg

'Sauna Hotstones' in Vrouwenparochie biedt de mogelijkheid voor een weekendje weg in haar hotel. Deze kuursauna is bekroond met het Heilbad Certificaat en is de winnaar van de Duurzaamheidsprijs van Provincie Fryslân in 2009. In het westelijk deel van Friesland ligt in Makkum het Sauna en Beautyresort 'Leliehof'. Het dorp ligt direct aan het IJsselmeer en is makkelijk bereikbaar via de afsluitdijk. Hotel 't Ankerplak biedt een overnachting in het historische dorp. Ook Sauna 'Het Friese Woud', nabij Appelscha, biedt de mogelijkheid tot overnachting na een ontspannen dag in haar sauna's. In Joure is het 'Wellness en Beauty Sauna De Woudfennen' gevestigd. Deze sauna biedt een diversiteit aan baden, sauna's en wellness behandelingen.

Gezondheid

Een bezoek aan de sauna is niet alleen rustgevend, het is ook goed voor de gezondheid. Zo heeft regelmatig een bezoek brengen aan de sauna een aantal voordelen. De wisseling van temperatuur heeft een gunstig effect op de huid. Door de hoge temperatuur openen de bloedvaten en poriën zich maximaal. Door de huid direct daarna te koelen, gebeurt het tegenovergestelde: de poriën trekken zich samen. Deze beweging zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en gaat huidveroudering tegen. Door de warmte van de sauna wordt de lichaamstemperatuur bovendien verhoogd naar 39°C waardoor het lichaam ziektekiemen afstoot, net als bij koorts. Een bezoek aan de sauna is goed voor de mens!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020