Excite

De ideale relatie-combinatie bestaat!

Het is écht mogelijk om een partner te vinden die zo goed bij je past, dat de kans dat jullie altijd bij elkaar blijven erg groot is. Dit heeft volgens experts alles te maken met het type je bent: nerveus, vermijdend of veilig. Als je weet welk type jij bent én de bijpassende match vindt, dan zit je gebakken.

Dit idee is gebaseerd op het feit dat we allemaal biologisch geprogrammeerd zijn om liefde te vinden. Mensen die een gezonde, goede relatie hebben, leven over het algemeen zelfs langer. We hebben allemaal behoefte aan hechting, maar de manier waarop kan per persoon verschillen. Welk type we zijn, hangt af van onder meer ervaringen als een volwassene en je opvoeding. Die factoren helpen ook mee bepalen in hoe je reageert in romantische situaties.

Veilige mensen vinden intimiteit prettig en zijn zelf vaak ook warm en liefdevol. Vermijders zien intimiteit weer als verlies van onafhankelijkheid en proberen wat op afstand te blijven. Nerveuze types hangen zich vaak helemaal op aan een ander en vragen zich af of de ander wel net zoveel van hen kan houden, als andersom het geval is.

Als je eenmaal weet wat voor type jij bent én het type van je partner kunt identificeren, dan zul je makkelijker begrijpen hoe hij of zij iets ziet en kun je ook je eigen gedachten soms wat meer rationaliseren.

Afbeelding: Flickr account skedonk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021