Excite

De ultieme vetmaker!

Als je denkt aan grote vetmakers, denk je ongetwijfeld direct aan fast food: zakken patat en grote burgers waar het vet vanaf druipt. De echte ultieme dikmaker is echter niet een grote burger, maar een medium popcorn met frisdrank!

Uit nieuw onderzoek blijkt dat in de Verenigde Staten een medium popcorn met fris evenveel calorieën bevat als maar liefst 3 quarter pounders met een flink aantal scheppen boter er bovenop! Als je zo’n popcorn met frisdrank verorbert tijdens de film, kun je er zeker van zijn dat je evenveel vet op hebt als een gemiddeld volwassen persoon in drie dagen zou moeten eten. Ook het aantal calorieën in deze combinatie is indrukwekkend: 1160.

Zelfs als je een kleine portie met z’n tweeën deelt, heb je al het verzadigde vet voor die dag al binnen! Veel mensen weten dit niet en denken op de lijn te letten door netjes te eten en gaan door een eenvoudige portie popcorn alsnog over de schreef. Onbewust kun je zo dus alsnog veel meer aankomen dan je wilde.

Overigens is het niet zo dat elke portie popcorn die in de bioscoop geserveerd wordt zo ontzettend vet is als uit dit onderzoek blijkt. Voor het onderzoek werd de popcorn uit een aantal Amerikaanse bioscopen gebruikt, die gemaakt wordt in kokosnootolie en vervolgens geserveerd wordt met een flinke klont boter of margarine, wat natuurlijk ook zorgt voor de nodige extra calorieën.

Afbeelding: Gourmet Gal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021