Excite

Denken aan calorieën helpt bij afvalrace

Wil je graag een paar kilo afvallen? Dan kun je het beste maar vooral heel veel aan calorieën denken. Als je er namelijk van overtuigd bent dat een maaltijd vol met calorieën zit, dan is de kans groot dat je sneller vol zit.

Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd onder 46 proefpersonen. Alle proefpersonen kregen een zelfde milkshake, dus met evenveel calorieën. De helft van deze proefpersonen kreeg vervolgens te horen dat zij een Light-variant hadden gekregen. De andere helft kreeg te horen dat zij juist een erg ‘zware’ milkshake gehad hadden. Voor en na het drinken van de milkshake werd de hoeveelheid ghreline in het lichaam van de proefpersonen gemeten. Ghreline komt in het lichaam vrij op het moment dat mensen honger hebben.

De proefpersonen die dachten dat ze een zware milkshake op hadden, bleken na afloop veel sneller weer op een normaal of laag niveau ghreline te zitten. Het lijkt er dus op dat alleen al denken dat het eten dat je binnen krijgt ongezond is, ervoor kan zorgen dat je minder honger hebt. Het maakt hiervoor dan niet uit of de maaltijd ook echt veel calorieën bevat.

Dankzij deze ontdekking kan er mogelijk iets gedaan worden aan de labels, dat ervoor moet zorgen dat mensen minder ongezond eten. Door bijvoorbeeld te vermelden dat iets heel ongezond is, zou de eetlust al vrij snel moeten verdwijnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021