Excite

Depressief door Facebook

Depressies zijn er altijd al geweest, maar nu is ook gebleken dat veel jongeren depressief worden van Facebook. Een grote groep artsen en doktoren heeft hier al voor gewaarschuwd. Veel tieners zijn namelijk obsessief bezig met het sociale netwerk en wanneer mensen op Facebook worden genegeerd, kan dit net zo traumatisch zijn als wanneer iemand in het echte leven links wordt gelaten.

Door deze obsessie kan een depressie volgen en dit kan soms nare gevolgen hebben. Zo is er in mei nog een vijftienjarige schooljongen geweest die zelfmoord heeft gepleegd. De jongen heeft zelfmoord gepleegd nadat hij via Facebook werd bedreigd. Ook zijn veel jongeren meer bezig met Facebook, dan met bijvoorbeeld het maken van huiswerk voor school.

Artsen geven aan dat ouders bekender moeten worden met de wereld op het internet en dan met name sociale netwerken zoals Facebook. Ouders hebben vaak niet in de gaten wat er allemaal gebeurt en wat de gevolgen kunnen zijn. Beter toezicht kan al veel schelen, maar vindt nu nog onvoldoende plaats, omdat de meeste ouders te weinig verstand van zaken hebben. Het kan ook verstandig zijn om als ouder goede regels in te stellen. Kinderen mogen best gebruik maken van Facebook, maar zorg er wel voor dat het beperkt is.

De organisatie van Facebook wil niet reageren op de resultaten van het onderzoek.

Afbeelding: Flickr account ashborolibary

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021