Excite

Deze fauteuils gaan je leven lang mee

Je interieur samenstellen is best heel lastig. Als je dan iets gevonden hebt, dan wil je natuurlijk het liefst dat je daar zo lang mee kunt doen als je wilt. Dat geldt zeker voor een fauteuil, want die worden alleen maar comfortabeler als ze langer mee gaan.

Nu is de kwaliteit bij het kopen van een duurzame fauteuil natuurlijk het belangrijkst. Veel andere producten kun je vaak ook wel in een wat mindere kwaliteit kopen, omdat ze toch niet bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan. Bij een fauteuil is het andersom en kun je beter wat meer investeren in goed materiaal. Dat betekent niet dat je een extra hypotheek af moet sluiten om de fauteuil te kunnen betalen, maar het wil wel zeggen dat je zeker moet proberen de beste kwaliteit voor je geld te krijgen. Leer en een goede kwaliteit hout vormen een prima combinatie. Een mooi voorbeeld daarvan is de Eames Lounge Chair. Enige nadeel: die kost weer een paar duizend euro.

Tot slot is het ook handig om naar de praktische kant te kijken: fauteuils zijn meestal groot en hebben soms ook nog allerlei opties. Die opties – denk aan uitklapbare voetensteunen en dergelijke – kunnen handig lijken, maar ze gaan vaak ook kapot. Repareren is duur. Je kunt je afvragen of je voor de aanschaf van die opties extra geld uit wilt geven. Ook de afmetingen zijn van belang; past je fauteuil ook nog ergens als je kleiner gaat wonen, of is hij zo klein dat hij wegvalt in de ruimte? Door hier bewust bij stil te staan, voorkom je uiteindelijk een miskoop!

Afbeelding: Flickr account Biscarotte

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021