Excite

Deze nare gewoontes verpesten je uiterlijk!

Veel mensen doen er van alles aan om er jong en aantrekkelijk uit te blijven zien. Helaas met wisselend resultaat. En dat is logisch, want met alleen gezonde dingen doen ben je er niet. Je moet ook een aantal dingen laten: je slechte gewoontes.

Iets dat bijna iedereen doet en moeilijk af te leren is, is je gezicht aanraken. Gedurende de dag nemen je handen allerlei soorten vuil en vet op en door steeds je gezicht aan te raken, smeer je die ook in je huid. Het gevolg? Ontsierende puisten. Ook wrijven in je gezicht is niet verstandig, want daarmee bevorder je alleen de rimpelvorming maar.

Een goede crème smeren is natuurlijk wel een verstandig idee, maar dan moet je de nadruk wel op ‘goede’ leggen. Als je zomaar iets smeert, is de kans groot dat je er geen baat bij hebt. Gebruik liever iets dat speciaal voor jouw huid geschikt is, zodat je de kans op uitdrogen of irritaties beperkt.

Te veel drinken is ook echt niet goed; alcohol heeft invloed op je uiterlijk, zowel op korte als op de lange termijn. Je rimpels kunnen dieper lijken, je kunt er snel van aankomen en je kunt vlekken krijgen op je huid. Ook te veel cafeïne drinken is geen goed idee, omdat je je huid dan langzaam maar zeker uitdroogt. Drink liever wat meer water, dat is veel beter voor je!

Afbeelding: Flickr account lisahumes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020