Excite

Kun je met diabetes afvallen?

Diabetes en afvallen

Diabetes, ook wel suikerziekte, heb je in twee verschillende soorten. Ook wel Diabetes type 1 en type 2 genoemd. Veel mensen met diabetes hebben last van overgewicht. Dit komt met name omdat de suikerbalans niet goed is. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met diabetes die afvallen vaak ook meteen een betere suikerbalans en bloedspiegeling krijgen. Afvallen wanneer je diabetes hebt is echter wel erg moeilijk en vergt veel doorzettingsvermogen.

Ga naar een diëtiste

Heb je diabetes en wil je graag afvallen? Dan is het raadzaam om sowieso contact op te nemen met een diëtiste. Het is immers een zware klus en erg moeilijk om alleen vol te houden. Daarbij kan een diëtiste je persoonlijke tips geven, die voor jouw situatie goed zullen helpen. Een diëtiste kan bijvoorbeeld rekening houden met je diabetes en daardoor kan er concreet worden gewerkt aan het afvallen. Je kunt bij een diëtiste komen door een verwijsbrief bij de huisarts te vragen.

Welk dieet?

Welk dieet je volgt is niet van belang, zolang je maar alle nodige voedingswaarden binnenkrijgt. Het beste resultaat haal je uiteindelijk wanneer je een andere levensstijl krijgt in plaats van dat je een dieet volgt. Gezond leven is makkelijker vol te houden dan te weinig eten. Daarbij is het ook nog eens gezonder om een andere levensstijl te krijgen. Probeer ook op te letten welke dingen niet goed gaan: eet je te veel chocolade? Probeer dit dan te minderen.

Sport ook

Erg belangrijk is dat je ook in beweging komt. Ga sporten! Zoek een sport die voor jou werkt en die je leuk vindt om te doen. Het hoeft niet fanatiek: elke dag een stukje wandelen maakt ook al verschil. Misschien vind je zwemmen wel leuk of ga je graag en potje tennissen. Zorg dus dat je iets vindt waar je plezier in hebt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020