Excite

Welke dieetproducten zijn er?

Wanneer je wat gewicht wilt verliezen of wat strakker in je vel wilt komen te zitten, zijn er diverse dieet producten die je hierbij kunnen helpen. Je kunt het best in overleg met een arts of een diëtist een keuze voor een dieetproduct maken.

Medicijnen

Er zijn een aantal medicijnen die je kunnen helpen bij je dieet. De vermageringspil Orlistat (verkrijgbaar onder de naam Alli of Xenical) vermindert de hoeveelheid opgenomen voedingsstoffen. Sibutramine, verkrijgbaar onder de merknaam Reductil, helpt je je eetlust verminderen, waardoor je minder voedsel zult innemen.

Maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zijn in vrijwel elke drogist en zelfs supermarkt verkrijgbaar. Ze bevatten minder calorieën dan normale maaltijden en helpen je daardoor met gewicht verliezen. Maaltijdvervangers zijn vaak verkrijgbaar in de vorm van mueslirepen, milkshakes en soepjes. Bekende aanbieders zijn WeightCare, Modifast en Herbalife. Deze vervangers zijn een ideaal dieet product voor mensen die af willen vallen zonder er al te veel voor te willen doen. Maaltijdvervangers zijn echter erg duur en hebben zelden een lekkere smaak.

Voedingssupplementen

De laatste categorie dieet producten bestaat uit voedingssupplementen. Dat zijn voedingsmiddelen die je aan een normaal dieet toevoegt en die kunnen bestaan uit vitaminen, mineralen en kruiden. Aangenomen wordt dat voedingssupplementen het afvalproces kunnen versnellen of vergemakkelijken. Bij de meeste diëten krijg je over het algemeen minder voedingsstoffen binnen, dus ook waardevolle vitamines en mineralen. Voedingssupplementen kunnen je helpen om die voedingsstoffen tóch binnen te krijgen. Dat is belangrijk, want een tekort aan vitamines en mineralen kan tot uitputting en een vertraagde stofwisseling leiden.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020