Excite

Diepvriespizza’s vaak extra ongezond

Dat diepvriespizza’s niet de meest gezonde maaltijden vormen, was al langer bekend. Dat veel van de in de winkel verkrijgbare diepvriespizza’s vaak zowel te vet als te zout zijn, is wel nieuws. Dit blijkt namelijk uit een onderzoek van Test-Aankoop, een consumentenorganisatie. In totaal werden 30 pizza’s onder de loep genomen. Er werd niet alleen gekeken naar het vet- en zoutgehalte, maar ook naar de smaak!

De pizza’s die voor de test werden gebruikt, bevatten gemiddeld ongeveer 3,7 gram zout. Als je bedenkt dat de totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op 5 gram ligt, betekent dat dat je maar weinig andere zoute dingen kunt eten. Voor de smaak maakt het weinig verschil: de 60 proevers van de pizza’s oordeelden dat de pizza’s met minder zout niet minder lekker waren.

Meer dan driekwart van de geteste pizza’s heeft bovendien een te hoog vetgehalte of bevat gewoon te veel verzadigd vet. Dit blijkt onder meer uit het aantal kilocalorieën: veel pizza’s bevatten meer dan de 850 (voor mannen) of 700 (voor vrouwen) kcal die een maaltijd mag bevatten.

Is er dan niets positiefs te melden over de diepvriespizza? Jawel; er waren maar drie pizza’s die deels belegd waren met ‘nepkaas’, voor alle andere pizza’s was gewoon gebruik gemaakt van echte kaas.

Afbeelding: Flickr account Foodies

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020