Excite

Diëten? Niet op dinsdag

Ben je die overtollige kilo’s meer dan zat en wil je gaan diëten? Dan is het verstandig om niet op een dinsdag te beginnen. Dit is gebleken uit een onlangs gehouden onderzoek.

Het onderzoek

Het onderzoek is gehouden door Tesco Diets, een afslanksite uit Engeland. Er werden 2.000 mensen ondervraagd die in het afgelopen jaar een poging hebben gedaan om af te vallen. Hieruit is gebleken dat mensen die op zondag of maandag begonnen met een dieet dit langer volhielden en een beter effect hadden dan de mensen die op dinsdag begonnen met een dieet. Mensen die op dinsdag met een dieet begonnen waren vaak zelfs veel zwaarder dan voorheen.

Waarom is dinsdag geen goede dag?

De onderzoekers vermoeden dat een dieet makkelijker vol te houden is wanneer je een hele frisse start hebt aan het begin van de week. Hierdoor ben je gemotiveerder om je dieet vol te houden.

Minstens drie keer

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de meeste vrouwen drie keer in een jaar lijnen. Vaak houden ze het een week vol, om het daarna weer op te geven. Stress kan een reden zijn om het dieet niet vol te houden. Ook is de wilskracht vaak niet genoeg aanwezig.

Gezond afvallen

Belangrijk is dat je gezond moet eten en voldoende moet bewegen als je wilt afvallen. Dit is vaak veel effectiever dan een crashdieet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021