Excite

De beste diëten om af te vallen

Als je een paar kilo kwijt wilt, dan kun je gewoon stoppen met eten. Maar dat is niet erg gezond en bovendien levert dat geen blijvende resultaten op. Je kunt beter een van deze diëten om af te vallen volgen.

Stap over op kokosolie

Als je denkt aan dieten om af te vallen, dan denk je waarschijnlijk aan het compleet omgooien van je voedingspatroon. Dat hoeft niet. Als je een paar kilo kwijt wilt, kun je kokosolie proberen. Deze olie neem je twee keer per dag in, tussen de maaltijden door. Zorg ervoor dat je een lege maag hebt als je de eetlepel inneemt. Geschatte 'winst': twee tot drie kilo binnen twee weken.

Eet je vol

Je vol eten én aan de lijn zijn? Het kan, als je weet wat je moet eten. Stap eens over op een dieet waarbij je vooral bonen, broccoli en bloemkool eet. Deze groenten zitten vol vezels, waardoor je een vol gevoel krijgt. Hierdoor eet je veel minder andere dingen. Probeer tenminste drie dagen per week op deze manier te eten en laat je verrassen door de resultaten.

Vermijd witte dingen

Het is één van de stokpaardjes van Oprah Winfrey: wit is slecht. Probeer zoveel mogelijk witte dingen te vermijden. Die zijn namelijk geraffineerd en daarmee minder gezond. Kies bijvoorbeeld rietsuiker (of geen suiker) in plaats van witte suiker, ga voor volkorenbrood in plaats van wit brood, enzovoorts.

Verander je levensstijl

Bij alle bovenstaande 'diëten' is het belangrijk dat je het niet tijdelijk doet, maar deel maakt van je levensstijl. Als je wekelijks drie of vier keer bonen, broccoli of bloemkool eet, dagelijks twee keer een eetlepel kokosolie naar binnen werkt en zo min mogelijk geraffineerde producten eet, krijg je voldoende voedingsstoffen binnen, maar vliegen de kilo's er ook langzaam maar zeker af. En dat terwijl je er na een week of wat al geen moeite meer voor hoeft te doen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021