Excite

Dikke kont is hartstikke gezond!

Een dik achterwerk is helemaal niet vervelend, maar juist erg gezond. Volgens wetenschappers kan vet op en rond je billen het effect van schadelijke proteïnen verkleinen. Deze proteïnen kunnen onder andere verantwoordelijk zijn voor verschillende ziektes.

De opbouw van vet op het onderlichaam neemt meer tijd in beslag. Dit vet is ook moeilijker kwijt te raken. Het bovenlichaam kan snel vet aantrekken, dat ook relatief snel weer kan worden afgebroken. Tijdens de afbraak van die vetcellen komen er echter veel proteïnen vrij die onder andere gelinkt zijn aan hart- en vaatziekten en diabetes. Als je het aantal vrijkomende proteïnen vergelijkt bij de afbraak van vet rond het onderlichaam, met de afbraak van vet rond het bovenlichaam, dan is het verschil aanzienlijk; bij de afbraak van vet rond het bovenlichaam komen veel meer proteïnen vrij.

En dat is niet het enige; ‘overtollig’ vet rond het onderlichaam zorgt voor een beter cholesterolgehalte. Dit komt doordat de vetcellen in het onderlichaam anders werken dan in het bovenlichaam. Experts geven dan ook aan dat bijvoorbeeld Jennifer Lopez en Beyoncé, beiden bekend vanwege een indrukwekkende bilpartij, juist wél gezonde rolmodellen zijn, in tegenstelling tot veel magere modellen.

Deze conclusies werden getrokken na uitgebreid onderzoek door vooraanstaande experts. Eerder was het al bekend dat lichaamsvet een belangrijk risico vormde als het gaat om de gezondheid en dat er zowel goede als slechte vetten waren, maar dit onderzoek heeft uitgewezen hoe die goede en slechte vetten over het lichaam verdeeld zijn.

Afbeelding: Flickr account Joe Shlabotnik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021