Excite

Dikste Engelse tiener valt af!

Georgia Davis, de voormalige dikste tiener uit Engeland is haar twijfelachtige ‘titel’ kwijt! Dankzij een Amerikaans kamp is de 16-jarige Georgia Davis 117 kilo kwijtgeraakt. Ze weegt nu geen 210 kilo meer, maar slechts 93.

In Amerika is overgewicht onder tieners een groot probleem. Daarom zijn overal zogenaamde ‘Fat Camps’ te vinden, kampen waar dikke jongeren kunnen werken aan hun gewicht. Ze eten hier gezond, sporten veel en leren vooral van alles over een gezonde levensstijl. Voor Georgia Davis was dit een manier om van haar enorme overgewicht af te komen. En dat heeft ze met succes gedaan: haar eigen moeder herkende Georgia na thuiskomst niet meer!

Voor Georgia is de strijd tegen de kilo’s nog niet ten einde: in september wil ze teruggaan naar Amerika om nog de laatste paar kilo’s kwijt te raken. Ze hoopt na die tijd uit te komen op haar streefgewicht van 76 kilo.

Als Georgia in september uitkomt op haar streefgewicht, wil dat niet zeggen dat ze er is. Veel afvallen is moeilijk, maar op gewicht blijven is ook erg lastig. Veel mensen die in relatief korte tijd veel afvallen krijgen last van het jojo-effect: de kilo’s blijven er aan- en afvliegen. Het is daarom altijd belangrijk om je tijdens je afvalrace niet alleen te concentreren op het aantal kilo’s dat je verliest, maar vooral op de manier waarop je dat doet. Je kunt liever per week één kilo op een verantwoorde manier kwijtraken, dan tien kilo op een ongezonde manier!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021