Excite

Dinsdagmorgen meest stressvolle moment van de week

Dinsdagmorgen, om precies te zijn rond 10 uur, is het meest stressvolle moment van de week, zo heeft nieuw onderzoek uitgewezen. Maar liefst de helft van de Britse werknemers heeft het gevoel dat de werkdruk op dat moment te hoog wordt en men soms zelfs onder de druk denkt te bezwijken.

Dit komt vooral omdat men maandag druk bezig is om weer in het werkritme te komen en bij te kletsen met collega’s. Op dinsdagochtend moeten dan alle op maandag genegeerde mailtjes nog gecontroleerd worden en ontstaat er als vanzelf een enorme to do lijst. Als stressfactoren worden bovendien strakke deadlines, een veeleisende baas, het omgaan met moeilijke klanten en enorme werkbelasting genoemd. Collega’s zouden maar weinig hulp bieden: volgens een op de zes respondenten reageren die helemaal niet op hulpverzoeken.

Uit het onderzoek blijkt dan ook dat werk de grootste stressfactor is en zelfs kleine dingetjes kunnen er al voor zorgen dat we extreem gespannen raken. Gelukkig zijn er elk jaar weer veel mensen die zich voornemen een andere baan te zoeken, om zo te proberen de balans tussen werken en relaxen wat terug te brengen. Veel anderen komen thuis en ontspannen met een glas alcohol, iets dat ook niet altijd even verstandig is.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3.000 mensen tussen de 18 en 45 jaar oud. Alle respondenten hadden een kantoorbaan en moesten de vragen beantwoorden met een gemiddelde werkweek in het achterhoofd.

Afbeelding: Flickr account bark

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021