Excite

Dolfijnenvlees maakt mensen in Japan ziek

In het Japanse dorpje Tajiji worden geregeld dolfijnen op brute wijze afgeslacht. Dit wordt gedaan om de dolfijnen te consumeren. Veel mensen hebben niet eens door dat ze dolfijn eten, omdat er in de media gezwegen wordt over de dolfijnenjacht. Hierdoor kan de Japanse bevolking ook niet aangeven of ze het eens zijn met de dolfijnenjacht of niet.

In alle zeedieren zit veel kwik en wanneer zeedieren veel andere zeedieren eten, hebben ze dus nog meer kwik in zich. Dit geldt ook voor dolfijnen. Wanneer mensen dolfijn eten kunnen ze dus ziek worden door de grote hoeveelheid kwik. Een kwikvergiftiging kan problemen veroorzaken met de spieren. In het ergste geval kan een patiënt zelfs in coma terecht komen.

In 2008 werd er al door onderzoekers gekeken naar de hoeveelheid kwik die mensen in zich hadden. Er zijn toen haarmonsters genomen van twintig vrouwen en dertig mannen die in Tajiji woonden. In drie gevallen was het kwikgehalte hoog genoeg om eventuele problemen te kunnen veroorzaken. De vissers ontkennen dat het te maken heeft met de dolfijnenconsumptie. Zij zeggen dat iedereen wel iets van kwik in zich hebben.

Ben jij tegen de jacht op dolfijnen? Dan kun je de petitie tekenen. De handtekeningen zullen aan de ambassade in Japan worden gegeven in de hoop zo de dolfijnenjacht te stoppen. Zie ook de website van de petitie.

Afbeelding: Flickr, gebruiker steelmore

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020