Excite

Donkere ouders krijgen blanke baby

Al bij haar geboorte wist de kleine Nmachi Ihegboro haar ouders sprakeloos te maken. Niet vanwege haar gedrag, maar vanwege het uiterlijk. Hoewel beide ouders van het meisje een donkere huid hebben, is Nmachi helemaal blank. Bovendien heeft ze een flinke bos met blonde krullen. Waarschijnlijk is haar blanke huidskleur het gevolg van een genetische afwijking.

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is Nmachi geen albino. Experts hebben deze optie al weggestreept. Wat dan wel de verklaring voor dit bijzondere kindje is, is nog niet duidelijk.

Wel duidelijk was dat vader Ben en moeder Angela flink op hun neus keken toen Nmachi met behulp van een keizersnede geboren werd. Met name Ben was erg geschokt en vroeg voor de grap nog of het wel zijn kindje was. Niet alleen gelooft hij niet dat Angela vreemd zou gaan, ook zou het meisje toch wat getinter moeten zijn als Angela wel haar moeder was, maar Ben niet haar vader.

De twee andere kinderen van Ben en Angela zijn wel donker. Zij zijn ook hoogst verbaasd over hun nieuwe zusje. Met name haar 4-jaar oude broertje kijkt haar regelmatig nog even vol verbazing aan.

Voor zover ze weten, komen er in de families van Ben en Angela geen blanke mensen voor. De moeder van Ben heeft wel een iets lichtere huid, maar is zeker niet blank. Bovendien komt vermenging van verschillende rassen in Nigeria – waar de twee oorspronkelijk vandaan komen – helemaal niet zoveel voor. Dit zie je juist vaker in Afro-Caribische gebieden, daar zijn mensen vaak ook wat lichter. Voor Ben en Angela maakt het in ieder geval niet uit; zij houden nu al zielsveel van hun dochter!

Foto's vind je: hier en hier

Afbeelding: Flickr account gabi_menashe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021