Excite

Dr. Frank is de nieuwe Sonja Bakker

Sonja Bakker heeft haar functie als afslankgoeroe van Nederland nog maar net neergelegd, of Dr. Frank neemt haar plaats in. Zijn boek ‘Gezond slank met Dr. Frank’ is op dit moment de bestverkochte titel in Nederland.

Dr. Frank staat er zelf ook nog wat van te kijken. De internist uit Hengelo propageert zijn methode al jaren, maar zo’n ongekend en plots succes als hij nu beleeft, heeft hij nog niet eerder meegemaakt. Het is nog maar twee weken geleden dat zijn boek in de officiële boekentop 60 binnenkwam en nu staat het rijk geïllustreerde boek al op nummer 1.

Centraal in de methode van Dr. Frank is het eten van veel eiwitten en minder koolhydraten. De recepten die hij aanraadt zijn vooral lekker om te eten en leuk om te maken. Hoewel hij niet de eerste is met een afslankboek, meent hij wel dat zijn methode uniek is. Eiwitten worden namelijk niet in alle diëten gebruikt. Volgens Dr. Frank is dit juist belangrijk, want van eiwitrijk voedsel krijg je een voldaan gevoel, terwijl je er direct voor zorgt dat je spiermassa niets te lijden heeft onder je dieet.

Omdat je veel minder koolhydraten eet dan normaal, verbrand je lekker veel en val je af. Het voldane gevoel dat je van het eten van dit voedsel krijgt zorgt ervoor dat je het ritme makkelijker vol kunt houden. Voor wie enigszins huiverachtig tegenover dit soort methodes staat is er nog meer goed nieuws: een proefschrift heeft aangetoond dat de methode van Dr. Frank prima werkt!

Afbeelding: Flickr account me’nthedogs’

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021