Excite

Doe wat aan die droge huid!

Een droge huid is vervelend. Het kan jeuken, er kan eczeem ontstaan en er kunnen schilfers achterblijven op je kleding. Tijd om wat aan de droge huid te doen!

De oorzaak van een droge huid

Er zijn verschillende oorzaken van een droge huid. Zo kan het zijn dat de talgklieren niet genoeg talg produceren waardoor de huid droog blijft. Ook kunnen weersomstandigheden een grote rol spelen.

Als je niet genoeg vitamine A en B binnenkrijgt, kan dit ook een oorzaak zijn. Hebben je ouders een droge huid? Een droge huid is erfelijk. Te vaak douchen kan de huid ook uitdrogen. Een droge huid herken je vaak aan schilfers en jeuk. Hierdoor kan eczeem sneller ontstaan.

Bestrijden

Douche minder vaak of minder lang

Het bestrijden van een droge huid is niet zo moeilijk. Beperk bijvoorbeeld het douchen. Douche om de dag en was je de andere dag met een washand. Vermijd hierbij zeep. Zeep droogt vaak ook de huid uit. Je kunt er ook voor kiezen om minder lang te douchen. Douche je normaal een kwartier? Ga eens voor 5 minuten!

Zalf de huid in

De droge huid schreeuwt om een goede zalf. Hier wordt de huid soepeler en minder droog van. Het beste kun je kiezen voor een zalf die hypo-allergeen en voor de droge huid is. Je kunt dit na het douchen doen of gewoon elke morgen.

Massage met olie en vocht

Water en zeep zorgt ervoor dat de natuurlijke laag van de huid verdwijnt. Hierdoor wordt hij droog. Door de huid te masseren met olie en vocht, verwijder je minder snel de natuurlijke laag.

Vermijd harde handdoeken

Sommige mensen vinden harde handdoeken en washandjes heerlijk, terwijl anderen zweren bij zachte. Wanneer je een droge huid hebt, moet je kiezen voor zachte handdoeken. Dat is beter voor de droge huid.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021