Excite

Drukke moeders massaal aan de pillen

De Rolling Stones zongen al over ‘Mother’s little helper’ en het lijkt erop dat die kleine hulp nu ook voor Nederlandse moeders onmisbaar is geworden. Veel Nederlandse moeders blijken namelijk naar de pillen te grijpen om hun ontzettend zware leven aan te kunnen.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 300.000 moeders met enige regelmaat pillen slikt om alles met elkaar te kunnen combineren. Volgens een verslavingsdeskundige ligt dit aantal zelfs nog hoger en is een op de vier moeders verslaafd aan pillen. De meeste moeders zouden met de pillen beginnen, zonder eerst hun huisarts te raadplegen.

De moeders blijken erg creatief in het vinden van oplossingen. Zo zou een van de moeders Ritalin snuiven. Haar zoontje gebruikt dat tegen zijn ADHD en daarom dacht de moeder dat zij het ook wel kon nemen; als hij het ook had, dan zou het toch niet schadelijk zijn? Bovendien deed een collega hetzelfde en het leek een goede oplossing om vermoeidheid van haar drukke leven tegen te gaan.

Experts waarschuwen echter voor dit soort medicijngebruik en geven aan dat je veel beter hulp kunt aanvaarden, eerlijk kunt zijn en stimulerende middelen als alcohol, nicotine en cafeïne blijven vermijden. Dat zijn namelijk middelen die je uiteindelijk alleen maar meer stress bezorgen en je dus niet dichter bij een rustig leven brengen.

Afbeelding: Flickr account Cia de Foto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020