Excite

Dunne pizza niet per sé gezonder

Pizza is erg lekker, maar het staat nou niet bepaald te boek als gezond. Gelukkig kan je nog altijd een pizza met een dunne korst nemen, toch? Het kan wel, maar je hebt zeker geen garantie dat daar minder vet en zout in zit.

Dat een dunne pizza niet per definitie beter is dan een pizza met een dikke korst blijkt uit een onderzoek gedaan door de Britse consumentenorganisatie ‘Which?’. Ze onderzochten in totaal 162 pizza’s, zowel uit de supermarkt als van de Italiaan.

Het slechtste uit de test kwam de Pepperoni Passion Thin Crust Pizza van Domino’s. Per 100 gram bevat deze pizza maar liefst 356 calorieën en 19,1 gram vet.

Verder bleek uit het onderzoek dat diepvriespizza’s over het algemeen gezonder zijn dan de varianten die bij de Italiaan afgehaald kunnen worden. Volgens ‘Which?’ was het nog knap lastig om uit te zoeken hoeveel calorieën en vet de verschillende pizza’s bevatten. Fabrikanten gebruiken namelijk allemaal een andere manier om aan te geven wat er precies in hun producten zit.

‘Er zaten enorme en vaak onrealistische verschillen in de aanbevolen porties, en ook gebruiken de fabrikanten een heleboel verschillende manieren om de voedingswaarde aan te duiden. Dit gebeurde zelfs bij producten van dezelfde producent. Zo werd het lastig om de pizza’s te vergelijken,’ aldus een woordvoerder van ‘Which?’.

De verdere bevindingen van de consumentenorganisatie zijn hier te vinden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker stopbits

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021