Excite

Een leven lang mooie tanden!

Mooie, gezonde tanden: veel mensen dromen ervan. Toch hoef je echt niet per se je tanden te laten bleken om ervoor te zorgen dat ze er mooi uitzien. Hoe je je tanden écht gezond houdt? Door ze goed te verzorgen!

Je tanden krijgen het iedere dag best zwaar te verduren en regelmatig – een keertje ’s morgens en een keertje ’s avonds – poetsen is dan ook geen overbodige luxe. Door twee minuten zachtjes, met kleine ronde bewegingen te poetsen, zorg je ervoor dat alle bacteriën die zich op je tanden hebben vastgehecht, verwijderd worden. Door ook je tong en je gehemelte mee te poetsen krijg je bovendien een frisse adem en voorkom je tandplak.

Hoe goed je ook poetst; net als je auto heeft ook je gebit af en toe een iets intensievere reinigingsbeurt nodig. Je zult dus echt eens of twee keer per jaar op controle moeten gaan bij de tandarts. Die kan namelijk zien of je gaatjes hebt en – als dat het geval is – snel en effectief actie ondernemen, zodat je gebit weer helemaal gezond wordt.

Naast onderhoud en een goede verzorging is het vanzelfsprekend van belang dat je een beetje let op je eten en drinken. Veel zoetigheid is slecht voor je tanden en als je er een gewoonte van maakt om dagelijks liters cola naar binnen te gieten, dan is daar bijna niet tegenop te poetsen. Door dus ook in je eet- en drinkgedrag een beetje vriendelijk te zijn voor je tanden, zorg je ervoor dat jouw glimlach nog jaren mee kan!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021