Excite

Een op de drie pasgetrouwde stellen slaat huwelijksnacht over

Een derde van de pasgetrouwde koppels gaat na de huwelijksdag direct slapen. Veertig procent neemt wel de tijd om een romantische nacht te hebben en vijf procent combineert de romantiek met het uitpakken van cadeautjes en praten.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Flair uitvoerde onder 1270 Nederlandse vrouwen die gemiddeld 33 jaar waren. Het onderzoek richtte zich ook op de vraag waarom mensen gingen trouwen. Voor drie kwart van de ondervraagden was de belangrijkste reden dat ze zich willen binden aan iemand met wie ze de rest van hun leven willen delen. 80 procent laat dat ook merken door de achternaam van haar man aan te nemen.

Huwelijken zijn nog steeds niet goedkoop; ze kosten gemiddeld 7500 euro en dat is nog zonder de huwelijksreis. Tien procent van de bruiloften is aanzienlijk goedkoper en kost 800 euro of minder. Bij twintig procent van de bruidsparen betalen de (schoon)ouders mee, in alle andere gevallen moet het bruidspaar de bruiloft zelf betalen.

In de meeste gevallen regelt de vrouw de voorbereidingen voor de bruiloft, die in totaal ongeveer 9 maanden in beslag nemen. Een derde van de vrouwen trouwt niet in het wit, maar in een andere kleur. Vrouwen zien zichzelf het liefst twee derde van de huishoudelijke taken uitvoeren en voor 43 procent de kost verdienen. De overige delen komen voor rekening van de partner.

Afbeelding: Flickr account Millzero Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021