Excite

Een slechte combinatie: alcohol en afvallen

Slechts nieuws voor liefhebbers van een borrel of een goed glas wijn. Alcohol en afvallen blijkt namelijk een slechte combinatie. Maar liefst een op de vier mensen die wil afvallen, verpest het gewichtsverlies met alcohol. Dat meldt het Algemeen Dagblad in samenwerking met Geozndheidsnet.nl.

Calorieën in alcohol

Het is bij velen bekend dat de calorieën in alcohol het gewichtsverlies negatief kunnen beïnvloeden, maar er is meer aan de hand. Mensen met een borrel op zijn geneigd om daarbij meer te eten en te snacken. Uit een onderzoek onder 1000 mensen op dieet, bleek meer dan een kwart van de ondervraagden onder invloed van alcohol meer dan een 25 procent van hun wekelijkse calorieën inname te krijgen. Bij zo’n 40 procent van alle ondervraagden bleek een avondje uit te zorgen voor meer dan 1000 calorieën. Dat is erg veel als je je bedenkt dat een dagvoeding van een dieet rond de 1500 en 2000 calorieën bevat.

Hongergevoel

Door het drinken van alcohol bij het afvallen, voelt men eerder een zeurend hongergevoel en neemt de wilskracht om de kilo’s kwijt te raken af. Dat betekent dat een frietje of hamburger aan het eind van een stapavond ineens niet zo erg lijkt. Met een borrel op ligt verkeerd ‘oud’ gedrag dus op de loer voor afvallers. Daarnaast geven je hersens minder snel een seintje van een ‘vol gevoel ’af.

Alcohol remt verbrandingsproces

Tenslotte is er nog een negatief effect van alcohol op afvallen. Alcohol remt namelijk het verbrandingsproces in je lichaam. Dat komt omdat je lever druk is met het verwerken van alcohol, in plaats van zich te focussen op het verwerken van voedsel. Al vanaf twee glazen alcohol is dit effect meetbaar. Toch maar een brave Spa Rood tijdens de volgende avond uit!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021