Excite

Eerste obesitaskliniek geopend

Steeds meer Nederlanders hebben last van overgewicht en in sommige gevallen is er zelfs sprake van obesitas. Voor die mensen is er nu een speciale kliniek ingericht. In deze kliniek – een samenwerkingsverband tussen een aantal medische dienstverleners – kan een volledige behandeling geboden worden, inclusief chirurgie!

De kliniek is een samenwerkingsverband tussen het Medisch Centrum Haaglanden, Stichting Bronovo-Nebo, het Groene Hart Ziekenhuis, ’t Lage Land Ziekenhuis en de Nederlandse Obesitas Kliniek en is vandaag geopend.

Het grote voordeel van deze kliniek is dat er een totaalpakket kan worden geboden om af te vallen. Er wordt dan niet alleen gekeken naar het probleem, maar ook naar de oorzaak. Bovendien is er veel meer aandacht voor het veranderen van de levensstijl van mensen, waardoor de problemen bij de kern worden aangepakt. Ook kan deze vorm van zorg dichtbij huis worden geleverd. Dit laatste is belangrijk, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat dit kan zorgen voor de beste resultaten.

Het team van de kliniek bestaat onder andere uit internisten, chirurgen, verpleegkundigen, psychologen en bewegingstherapeuten. Zij werken allemaal samen om te zorgen voor begeleiding op maat. Verwacht wordt dat dat de beste resultaten op zal leveren.

De kliniek zal zich met name richten op de lange termijn; langdurige behandelingen zullen dan ook geen uitzondering vormen. Dit leidt namelijk tot een verbetering van de levenskwaliteit en naar men hoopt ook een blijvend gewichtsverlies. Het resultaat? Een gezondere bevolking!

Afbeelding: Flickr account Kyle May

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021