Excite

Is eieren eten gezond?

Voor vele mensen is een ontbijt niet compleet zonder een eitje. Gebakken, gekookt of als roerei, we eten er met zijn allen jaarlijks miljoenen weg. Vroeger werd aangenomen dat je niet teveel eieren per week moest eten. Maar gelukkig voor de liefhebbers van ei is de wetenschap er inmiddels achter dat het eten van eieren prima samen kan gaan met een gezonde levensstijl. Eieren eten is gezond!

Hoeveel eieren per dag?

Je hoorde vroeger nog wel eens dat je niet meer dan vier eieren per week moest eten omdat je anders het risico liep om teveel cholesterol binnen te krijgen. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt echter dat eieren tegenwoordig veel meer vitaminen bevatten dan vroeger. En nog belangrijker wellicht: ze bevatten minder cholesterol! Tussen 2002 en 2010 daalde de hoeveelheid cholesterol per ei van 212mg naar 185mg. Daardoor kun je met een gerust hart elke dag een eitje tikken.

Het gezonde van eieren

Eieren zijn niet alleen gezond, ze hebben ook nog eens positieve bijwerkingen, vooral bij mensen die graag willen afvallen. Door het eten van een eitje krijg je namelijk zoveel eiwit binnen dat je lichaam sneller verzadigd raakt. Hierdoor heb je minder behoefte aan ander voedsel en val je gemakkelijker af. Twee jaar geleden deden Britse onderzoekers een test met mensen die op een eierdieet werden gezet. De meesten van hen vielen af en geen enkele van de testpersonen had aan het eind van het onderzoek last van een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed!

Wees dus niet bang om af en toe eens een eitje te tikken. Je cholesterolgehalte zal er niet gigantisch van stijgen en mogelijks kan het ook als hulpmiddel fungeren om af te vallen. Bedenk wel dat een gekookt ei beduidend minder vet bevat zo'n lekkere uitsmijter met ham en kaas!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020