Excite

Ezelinnenmelk blijkt goed voor gezondheid

Cleopatra wist al dat het goed voor haar was en nu lijken ook wetenschappers en voedingsdeskundigen definitief overstag: ezelinnenmelk is zeer gezond en een welkome aanvulling van je dieet. Het is mogelijk zelfs een prima alternatief voor mensen die allergisch zijn voor koeienmelk.

Ezelinnenmelk bevat grote hoeveelheden Omega 3-vetzuren en calcium. Bovendien lijkt het beter voor het hart dan gewone melk en zorgt het ervoor dat je energieniveau de hele dag op peil blijft. Ook is ezelinnenmelk goed voor de lijn.

In een recent Italiaanse onderzoek kreeg een groep ratten koeien- of ezelinnenmelk te drinken, bovenop hun normale voedsel. De ratten die koeienmelk dronken, werden sneller zwaar dan hun soortgenoten die melk van een ezelin kregen. Bovendien zaten er bij de eerste groep ratten minder vetten in het bloed, waarmee hun aderen en hart beter beschermd waren. Ook zetten de ratten die ezelinnenmelk dronken hun voeding sneller om in energie.

Eerder onderzoek wees al uit dat de proteïnerijke ezelinnenmelk een goed alternatief is voor mensen die een allergie hebben voor koeienmelk. Mogelijk wordt ezelinnenmelk de volgende rage onder mensen die zeer gezond willen eten, maar zuivelproducten niet op willen geven.

Ondanks deze bemoedigende onderzoeksresultaten lijkt het even te gaan duren voordat ezelinnenmelk aan een opmars begint. Het was zeer populair in Victoriaanse tijden, maar het lijkt in bijvoorbeeld Groot-Brittannië nergens te koop te zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pmarkham

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021