Excite

Facebook: Sneller seks, meer scheidingen

Facebook heeft een enorm effect op relaties. Uit een enquête onder 1200 mannen en vrouwen blijkt dat een groot deel gelooft dat contact op Facebook ervoor zorgt dat koppels tegenwoordig sneller met elkaar het bed in duiken. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dan weer dat de netwerksite ook betrokken is bij 1 op 5 scheidingen.

Vooral vrouwen denken dat intiem contact via Facebook een snelweg is naar het bed van de partner. Een verbazingwekkende 80 procent gelooft heilig in die theorie. Maar wanneer de vrouwen wordt gevraagd of ze zélf ook eerder het bed in duiken dankzij Facebook antwoordt slechts 38 procent instemmend. Beetje hypocriet, dames.

Wanneer de lakens eenmaal met elkaar gedeeld worden bekijkt 72 procent van de vrouwen het Facebook-profiel van voormalige vlammen van hun nieuwe partner. Ook kijkt 5 procent van de ondervraagden tijdens de seks wie het is wanneer ze gebeld worden. Eén enkel procentje houdt zelfs op om de telefoon aan te nemen. Dan moet je wel een hele belangrijke functie hebben.

Al die contacten met oude geliefden, klasgenoten of jeugdvrienden heeft ook een negatief effect. Zo was Facebook volgens onderzoek van de Amerikaanse Vereniging van Scheidingsadvocaten betrokken bij 1 op de 5 scheidingen in dat land. Niet alleen omdat er onbeperkt gechat en geflirt kan worden; ook bewijsmateriaal voor overspel wordt regelmatig op de site aangetroffen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker bopeepo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021