Excite

Facelifts in het buitenland lopen niet goed af

Een facelift wordt tegenwoordig vaak uitgevoerd. Veel mensen dromen van een strak gezicht. In Nederland is dit echter best duur en daarom gaan veel mensen naar het buitenland. Er zijn veel landen waar je voor een lage prijs een facelift kunt krijgen. Ook zijn er mensen die naar het buitenland gaan voor een facelift en dit met zwart geld betalen.

Het blijkt dat deze facelifts in het buitenland vaak slecht aflopen. Artsen en specialisten in Nederland krijgen steeds vaker mensen op de operatietafel waar een facelift dramatisch is afgelopen. Dit is de afgelopen jaren steeds vaker voorgekomen, omdat mensen niet kunnen controleren welke klinieken in het buitenland veilig zijn en welke niet. Vorig jaar waren er maar liefst 2500 mensen waarbij een cosmetische ingreep in het buitenland verkeerd is afgelopen. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door Stichting Slachtoffers Cosmetisch Artsen. Mensen gaan naar landen als Turkije, Bulgarije en Hongarije, maar ook verkiezen ze vaak België boven Nederland voor een ingreep.

Wanneer mensen in het buitenland een facelift hebben gehad, worden ze meteen weer naar huis gestuurd. Als er toch problemen zijn, kunnen ze dus niet zomaar terug en komen ze uiteindelijk toch terecht bij de Nederlandse specialisten.

Er is voorlopig nog geen wetgeving voor plastische chirurgie in Europa. Dit komt omdat de wetten per land verschillen. Het is hierdoor erg moeilijk om een eenheid te vormen. Artsen en specialisten raden aan om niet zomaar naar het buitenland te gaan voor een facelift of een andere cosmetische ingreep. Het kan verkeerd aflopen en dit kan je levenslang tekenen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker shankbone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021