Excite

Handig: het Farmacotherapeutisch Kompas

Je wilt iets weten over een geneesmiddel, maar wilt het daarvoor niet eerst kopen. Of je bent benieuwd naar de bijwerkingen van een bepaald medicijn. Dan hoef je het niet eerst zelf te proberen of heel internet af te struinen; je kunt gewoon het Farmacotherapeutisch Kompas gebruiken. Dat kan online, maar ook mobiel.

Farmacotherapeutisch Kompas online

De makkelijkste manier om het Farmacotherapeutisch Kompas te raadplegen, is door de website te bezoeken. Je kunt daar eenvoudig zoeken op geneesmiddel, maar ook op indicatie. Er zijn twee manieren om te zoeken; in geneesmiddelenteksten of in achtergrondinformatie. Daarnaast is het mogelijk om op alfabet te zoeken. Dat is makkelijk als je precies weet wat je zoekt en daarvoor niet heel veel zoekresultaten door wilt bladeren.

Het Farmacotherapeutisch Kompas is ook verkrijgbaar op de iPad of iPhone en voor Android-telefoons en tablets. Dit maakt het eenvoudig om ook onderweg bepaalde gegevens op te zoeken.

Wie niet graag online zoekt, kan ook het bijbehorende boek bestellen. Dat wordt jaarlijks aangepast en opnieuw uitgegeven. Als er in de loop van het jaar iets wijzigt, dan wordt dit pas meegenomen in de volgende editie. De website is daarmee altijd wat actueler.

Voor professionals

Het Farmacotherapeutisch Kompas wordt met name gebruikt door professionals in de zorg. Het Farmacotherapeutisch Kompas biedt namelijk onafhankelijke informatie over geneesmiddelen en is daarmee een welkome bron. Het Kompas wordt regelmatig bijgewerkt en is dus bijna altijd up to date. De website is echter ook gewoon toegankelijk voor 'gewone' bezoekers, dus ook mensen die benieuwd zijn naar een bepaald medicijn, de bijwerkingen, enzovoorts, kunnen hier terecht.

Alleen nog digitaal

Naar verwachting is het Farmacotherapeutisch Kompas alleen in 2012 nog verkrijgbaar als boek. Het College voor Zorgverzekeringen, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte ervan, ziet meer mogelijkheden in de website. Bovendien is het gebruik van een website veel voordeliger. Wie nu nog een boek wil aanschaffen, kan dat onder meer doen via de gespecialiseerde boekhandel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021