Excite

Fitness en muziek: meer ontspanning, energie en motivatie!

Fitness zonder muziek is ondenkbaar. Bij de meeste sportscholen in Nederland wordt muziek gedraaid in de fitnessruimtes en uiteraard tijdens de groepslessen. Dit is niet voor niets. De combinatie fitness en muziek is perfect om tijdens het sporten te ontspannen. Fitness zonder muziek maakt dat je te veel bezig bent met de bewegingen en vaak gaat de tijd te langzaam voorbij. Fitness met muziek zorgt voor ontspanning, motivatie en meer energie.

Je eigen muziek

Met de nieuwe muziekgadgets is het mogelijk je favoriete muziek samen te stellen. Het kan natuurlijk zijn dat de muziek in de sportschool niet jouw muziek is. In dat geval kan je op een MP3-speler jouw favoriete muziek zetten. Tijdens fitness luister je naar de muziek waar jij je goed bij voelt. Maak een compilatie van jouw favoriete muzieknummers die past bij jouw training. Door tijdens fitness te luisteren naar de muziek, sport je energieker en voor je het weet is het fitnessuur voorbij.

De werking van muziek

Tijdens fitness draaien ze niet zomaar muziek. Muziek is een stimulans tijdens elke training en zorgt ervoor dat het maximale uit de training wordt gehaald. Mensen halen meer energie uit muziek. Tevens zorgt muziek voor een ritme waardoor bewegingen constanter en ritmischer worden gemaakt.

Fitnesstrends en de muziek

Elke fitnesstrend komt met zijn eigen muziek. De ene fitnesstrend komt met opzwepende housemuziek, de andere met rock muziek en de andere fitnesstrend komt meer tot zijn recht met Latin-muziek. De reden hiervoor is dat de muziek aansluit bij de bewegingen, de energie en de activiteit.

Andere work-out, andere muziek

Tijdens een fitnessles worden verschillende muzieknummers gedraaid. Elk nummer met zijn eigen soort energie. De muziek sluit aan bij de energie en bewegingen die gemaakt worden tijdens een work-out. Warming-up, cardio en cooling-down; elk deel van de fitnessles heeft zijn eigen muziek. Op deze manier ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij iedere spiergroep aan bod komt.

De combinatie fitness en muziek zorgt voor een goede training voor het gehele lichaam.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021