Excite

De fitness step: voor een effectieve work-out en stevige spieren

De fitness step heeft sinds de jaren '80 de wereld veroverd en is niet meer weg te denken uit de sportwereld. In verschillende sportscholen is het mogelijk te sporten met behulp van de fitness step. De fitness step is een verstelbaar bankje. Op de maat van meeslepende muziek doe je verschillende oefeningen op het bankje. Sporten met de fitness step is simpel maar intensief en voor iedereen geschikt.

Het bankje

De fitness step heeft de vorm van een rechthoek van gemiddeld 80 centimeter breed en minimaal 10 centimeter hoog. Op verschillende manieren stap je op en af het bankje. Dit gaat gepaard met verschillende armbewegingen. Door de fitness step in hoogte te verstellen, bepaal je de intensiteit van het sporten. De hoogte kan variëren tussen de 10 en 25 centimeter. De hoogte van de fitness step is te verstellen met behulp van 'blokken' die je aan beide zijden van de rechthoek kan plaatsen. De minimale en maximale hoogte kan per fitness step verschillen.

Sporten met een bankje

Een work-out met de fitness step wordt opgebouwd met een warming-up waarbij de spieren goed opgewarmd en gestretcht worden. Daarna volgt de choreografie met de fitness step waarbij de spieren in de benen, billen en buik goed aangepakt worden. Tegen het einde van een les wordt de choreografie langzaam afgebouwd. De cooling down kan tevens gedaan worden met oefeningen waarbij de fitness step gebruikt wordt.

Effect

De bewegingen samen met de fitness step zorgen voor een goede work-out. Door te sporten met de fitness step wordt het lichaam krachtiger en strakker. Je krijgt een betere coördinatie, een versnelde vetverbranding en betere conditie. Met de fitness step train je zowel de linker als de rechter helft van het lichaam. Door te trainen met de fitness step zorg je voor een gebalanceerde work-out van je lichaam.

Voor wie

Iedereen kan sporten met een fitness step door de simpele choreografie. De lessen met de fitness step gaan gepaard met compacte en korte bewegingen. Belangrijk is wel dat er goede begeleiding is. Een instructeur let er op dat de fitness step goed gebruikt wordt, waardoor blessures voorkomen kunnen worden.

De fitness step en de simpele choreografie zorgen voor een intensieve en effectieve work-out. De fitness step verstevigt de spieren en maakt het lichaam krachtiger en steviger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021