Excite

Natuurlijke voeding die je een lekker tintje geeft

Is er echt een manier om jezelf een kleurtje te geven, zonder heel lang in de zon of onder de zonnebank te liggen? Het antwoord is 'ja': door natuurvoeding te eten die bijdraagt aan de pigmentatie van de huid.

Foto's: Twitter

Bovenaan de lijst staan wortels. Rijk aan carotenoïden die de huidkleur verbeteren. Nee, je wordt er niet oranje van, maar het caroteen in de wortel is een erg krachtige antioxidant.

Foto's: Twitter

Rode kool kan je huidtoon ook verbeteren en draagt bij aan een natuurlijk tintje.

Foto's: Twitter

Net als wortels zijn ook tomaten rijk aan carotenoïden. Ze helpen de kleur van de huid te verbeteren door deze er gezonder uit te laten zien.

Foto's: Twitter

Een galiameloen bevat veel caroteen en is goed voor de gezondheid. Daarnaast helpt hij je aan een lekker tintje.

Foto's: Twitter

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, is kiwi een rijke antioxidant en zeer rijk aan vitamine C en K.

Foto's: Twitter

Paprika is een ander soort groente dat goed is voor je kleur. Deze kleurrijke groenten vormen een geweldige bron van vitamine A, C, foliumzuur en kalium.

Foto's: Twitter

Kleurrijk fruit is ook een geweldige bron van caroteen en krachtige oxidanten. Je krijgt daarmee dus niet alleen een natuurlijke gloed, maar je beschermt deze ook tegen giftige stoffen die in je lichaam kunnen zitten.

Uit een onderzoek dat in 2011 door Dr. Stephen aan de Universiteit van Nottingham werd uitgevoerd onder studenten die een aantal maanden een beta-caroteenrijk dieet volgden, bleek dat de huidpigmentatie hierdoor verbeterde.

Foto's: Twitter

In de kern kan het dagelijks eten van voldoende groenten en fruit de huidpigmentatie verbeteren.

Foto's: Twitter

U kunt vis ook opnemen in uw dieet. Haal uw carotenoïden uit de goede vetten, zoals zalm, garnalen en krab.

Foto's: Twitter

Denk eraan dat het eten van enorme hoeveelheden fruit en groenten die veel caroteen bevatten ook kan leiden tot de huidziekte carotenemia. Je huid wordt dan geel en het kan lijken alsof je geelzucht hebt. Het goede nieuws is dat dit weer teruggedraaid wordt zodra je stopt met het eten van caroteenrijke voeding.

Foto's: Twitter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021