Excite

Fransen eten en slapen het langste

Volgens een recentelijk onderzoek is er geen enkel ander volk dan de Fransen dat zo lang slaapt. Een inwoner van Frankrijk slaapt gemiddeld negen uur per nacht. Ook eten de Fransen gemiddeld twee uur per dag. Het onderzoek werd gehouden door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en vond plaats in achttien landen die lid zijn van de organisatie.

De Spanjaarden houden zich trouw aan hun siësta, maar staan toch niet op de eerste plek als het gaat om lang slapen. Ze staan pas op de derde plek. De tweede plek is voor de Amerikanen, die gemiddeld 8,5 uur per nacht slapen. Een Franse maaltijd duurt daarnaast ongeveer twee keer zo lang dan in Mexico. En dat ondanks het feit dat ook Fransen steeds vaker fastfood eten.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat Japanners het minste slapen en een uur nachtrust inruilen om langer op het werk te zijn. Voor de Japanners is televisie kijken overigens de populairste bezigheid als het gaat om vrije tijd. De Turken kijken veel minder televisie en brengen juist meer tijd door met hun vrienden.

Ook veranderen de resultaten per geslacht. Zo hebben de Italiaanse vrouwen ruim 80 minuten per dag minder vrije tijd dan de mannen, omdat ze zich vooral bezighouden met de schoonmaak van het huis.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021